A brit külügy hazánkat biztonságos országnak tartja


Magyarország, Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Csehország, valamint a balti államok. Ők ma Európa legbiztonságosabb országai.

A brit külügyminisztérium terrortérképet készített a nyaralás előtt állók tájékoztatására.

Terrortérkép


Egy szinttel veszélyesebbnek, azaz „csekély fenyegetettségűnek” számít Ausztria, Szlovákia, Norvégia, Portugália, Románia, Bulgária, Macedónia, Albánia, illetve Írország.
Közepes kockázatot vállal az, aki Svédországot, Németországot, Hollandiát, Dániát, Olaszországot, Bosznia-Hercegovinát, Görögországot vagy Szerbiát választja, sőt a magyarok kedvelt üdülőhelyeit felsorakoztató Horvátország is narancssárga színt kapott a térképen.
Európában Nagy-Britannia és Észak-Írország, Belgium, Franciaország, Spanyolország és Törökország kapott „magas terrorfenyegetettségű” besorolást. Ismert: az isztambuli merénylet után Törökország az egyik legveszélyesebbnek ítélt utazási célpontok élére ugrott.

A Lengyelország és Litvánia között elhelyezkedő, orosz fennhatóság alá tartozó kalinyingrádi terület is a terrorfenyegetettség szempontjából legveszélyesebb területek közé tartozik, miként egész Oroszország. Észak-Afrikában ezt a kategóriát Algéria, Tunézia, Líbia és Egyiptom érdemelte ki.

Címkék: Terrortérkép
https://fiatalszemmel.blogstar.hu/./pages/fiatalszemmel/contents/blog/28394/pics/lead_800x600.jpg
Terrortérkép
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?