A kockás ing és a házirend


A diákokat oly következetesen nevelő tanárok, pontosabban oktatási intézmények óriási öngólokat rúgnak maguknak.

A legnagyobb Facebook eseményt létrehozó iskola, mely február 19-ére szervezte a Diákok a kockásingért véleménynyilvánítást, (az esemény nevét pontosan másoltam be, ebből is látva, hogy már a helyesírás sem számít, csakakockásinglegyenrajtuk.) kissé rácáfolt a házirendre, miszerint:

8. § Kötelezettségek
      (1) Minden tanulónak kötelessége, hogy
a) ismerje meg, tartsa be és társaival is tartassa be a Házirendet
 b) szüleit/gondviselőjét a lehető leghamarabb ismertesse meg az okirattal
 c) az iskola vezetői, tanárai, alkalmazottai és tanulótársai emberi méltóságát és  személyiségi jogait tartsa tiszteletben, és ne akadályozzon mást jogainak gyakorlásában
  d) legyen ápolt és tiszta; öltözete, megjelenése és viselkedése ne legyen feltűnő, kihívó,  vagy a természetestől eltérő, kirívó
  e) képességeinek és érdeklődési körének megfelelően, rendszeres munkával, az iskolában és az iskolán kívül tanúsított kulturált magatartással tegyen eleget tanulmányi kötelezettségeinek, ezzel is erősítve az iskola jó hírnevét és hagyományait
f) magánjellegű megnyilvánulásaiban az iskola jó hírnevét ne veszélyeztesse

Minden kockás ingben véleményt nyilvánító oktatási intézmény házirendjét olyan szívesen lapozgatnám. Legnagyobb meglepetésemre azonban sok Házirendből eltűnt a hétköznapi viseletről szóló bekezdés, és csak az ünnepi öltözet rendjére hívják fel a diákok figyelmét.
Érdekes...
Egy kis csemege innen-onnan, amik véleményem szerint az igazi rend alapelemei

Nem mellesleg pedig:
Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.
/Széchenyi István/

3
https://fiatalszemmel.blogstar.hu/./pages/fiatalszemmel/contents/blog/25214/pics/lead_800x600.jpg
birkak,Fiatalszemmel,kockasing,pukli
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Seth 2016-02-22 20:21:16
Nem gondolom, hogy ez feltétlen politikai töltet. Az oktatás is egy gazdasági ágazat, ha nem működik jól, akkor változtatni kell. A gáz, hogy ezt most a politika tudja megtenni. Ha nem áll ez mögé senki akkor nincs változás. Most a Tesco dolgozói közelednek a sztrájkhoz, az sem politikai történet, csak változást szeretnének kieszközölni. Max itt a kormány is mögéjük áll, mert a multi ellen fellépni pont belefér a populista dolgok közé.
Szülő vagyok, a gyerek jövője érdekel, aminek a háttere most nincs biztosítva..
Az oktatás alulfinanszírozott, aminek a levét a gyerekek fogják meginni.
Másolok én is egy szabályrész, ez az alaptörvényünkből van:
XI. cikk
(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú, valamint a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők törvényben meghatározottak szerinti anyagi támogatásával biztosítja.
Válaszolok
monyesz 2016-02-21 22:25:42
Én azért nem bánom, hogy ezt elolvashattam (rövidítve):
"Különösen tartózkodjanak olyan ruházat... viselésétől, amely ... a tanulók közötti - vallási, politikai, etnikai, stb. - ellentéteket kiélezi."

Ha pedig a gyerekek ráadásul nem maguktól, hanem tanári vagy szülői nyomásra tesznek ilyet, azt még sokkal rosszabbnak tartom. Ennyi.
Válaszolok
Seth 2016-02-21 09:48:25
Kedves Blogger!

Te már nem vagy általános vagy közép iskolai tanuló, sem pedagógus, sem szülő. Ez most nem biztos hogy az a helyzet amit mindenáron menteni kellene, még ha ezt is kaptad feladatul (igen, találkoztunk a városi "csak a fidesz" rendezvényen :) ) esetleg csak magadtól véded a mundér becsületét, mindegy is.
Itt nem szabadna politikának lennie! El kell olvasni mit kérnek, nem az órdögtől való..
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?