Lehet Amerikával játszani, csak nem érdemes


A héten, ha minden így folytatódik, hadászati szakértő leszek és ehhez elég csak Észak-Korea felé pillantani.

Kicsit visszalapozva a történelmi füzetkénkben, ami túlságosan hosszú időre nem is nyúlik vissza, mindösszesen csak pár hétre, olyan mérhetetlen információáradat zúdul ránk, hogy a fejünket még kapkodni sincs időnk.

Volt ugye egy Super Bowl, ami szédületesen nagy sportesemény Amerikában, és szinte minden tekintet nem csak amerikából, de szerte a világból oda szegez. Mi sem lehetne tökéletesebb alkalom egy olyan hadműveletre, ami túl nagy jelentőséggel bír ,ám mégis a legmagasabb rangú titkok páncélcsarnokába akarják zárni. – Vagy mégsem…
A lényeg, hogy ekkor pedig, mint egy kínálkozó remek alkalom, amire le kell csapni, ügyködtek Észak-Koreában. Szépen, csendben, halkan, pályára állítottak egy műholdat, melyet egy hosszú hatótávolságú rakétával kiviteleztek, és pont a sportesemény alatt haladt el a térség felett. Feltételezhetően nem véletlenül. Az aggodalom kérdésről mindenki döntsön maga, én annyiban véleményezném, hogy ez a becses nép szórta szerte a hírt a világban, miszerint Kim Dzsongunnak az apja által elindított nukleáris programot esze ágában sincs megfékezni, épp ellenkezőleg: meg kívánja erősíteni azt. Azt se felejtsük el, hogy Január elején Kim Jong-un bejelentés tett arról, hogy Phenjanban sikeres hidrogénbomba robbantást hajtottak végre. Ennek a valóság alapja megkérdőjelezhető ugyan egy fúziós bombával, de egy vonással aggodalmat piszkáltak a lelkünkbe, ugyanis az üzenet egyértelmű, a koreai diktatúra készen áll arra, hogy gond nélkül bombát juttasson az Amerikai Egyesült Államokba.

Természetesen azon nyomban megindultak a tárgyalások a THAAD –ról (Ázsiába telepítendő amerikai rakétavédelmi rendszerről), mely kizárólag Észak-Koreával foglalkozna. A rakétavédelmi rendszer lényege, hogy még az atmoszférában feltartóztatja és megsemmisíti a ballisztikus rakétákat. A védelmi rendszer kiépítésével egyetért az ENSZ Biztonsági Tanácsa, és az érintett fél szövetségese, Kína is (bár ők néha azt mondják, hogy ellenzik, ismétlem: szövetséges…), aki attól tart, ha összeomlik Észak-Korea, a menekültek özönleni fognak békés hazájukba. Egyedül Oroszország próbálja csillapítani a kedélyeket, és arra figyelmeztet mindenkit, hogy nem szabad a kommunista ország gazdaságát összeroppantani.

Amerika nyilvánosan leplezett hadviselése:

A Patriot rakétaüteg nem sok mindent mozgat meg a fantáziánkban, azonban ha azt mondom, hogy egy hangsebességnél ötször gyorsabb rakétakilövésre képes egység, amely 40km magasan is hatástalanítja az ellenséges erőket, már mocorog ott mélyen a fejünkben valami. Szóval ez a szörnyeteg az, aki Texasból Oszanba utazik, hogy az ottani légitámaszponton próbálgassa törékeny szárnyait, hátha északról érkezik valamiféle támadás. A THAAD bizony bővül folyamatosan, ami messze erősebb védelem Dél-Koreának, mint amekkorára szüksége van, rakétái el tudnak érni Ázsia mélyén lévő célpontokat is.

A védelem mellett fontos szerepet kap a felderítés is, ezért az USA négy darab F-22-es lopakodóval pásztázza Dél-Korea térségét, hátha találnak valami meglepetést. Ma tették meg első próbarepülésüket, melyet a koreai határon lévő katonai bázis felett hajtották végre.

https://fiatalszemmel.blogstar.hu/./pages/fiatalszemmel/contents/blog/25152/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?