Miért érdekeljen? – Fiatalok és a közélet


Amikor valaki elkezd közéleti blogot írni, egy idő után akarva-akaratlanul is véleményének megfelelően kiteszi valamelyik irányba az indexet. A bejegyzés azonban nem politikai nézetek felvállalására hívja az olvasót, hanem ennél sokkal többre.

Hosszú ideje azon gondolkoztam, hogy a mostani fiatalokat miért is nem érdekli a politikai élet?! Bevallom, sokáig nem találtam rá megfelelő magyarázatot, így a saját példámból kiindulva próbáltam eredményre jutni.

Az én történetem 2-3 évre nyúlik vissza, amikor egy nagyon jó barátom lejátszási listáját olvasgattam, és legnagyobb meglepetésemre azon nem népszerű zeneszámok, hanem közéleti műsorok 40-50 perces beszélgetései voltak. Rettenetesen elborzadva hőköltem hátra az adathordozótól, és úrrá (hölggyé) léve döbbenetemen próbáltam a megszokott hangvételben folytatni beszélgetésünket. Egy idő után azonban eljött az, amire nagyon nem vágytam, a politikai élet adta a témáját a beszélgetésünknek, melyről némi fogalmam volt, de tudásom egy szem sem. Ez volt az a pillanat, amikor nem tudtam elvonatkoztatni a ténytől, hiányos ismereteim vannak, és „butának” éreztem magam egy olyan ember előtt, akivel egyébként maximálisan tiszteltük egymást, hiszen a saját szakmai területünkön mindkettőnknek meghatározó tudása van.

Ez a hiány és rossz érzés hajtott arra, hogy közéleti fórumokat, hírportálokat olvassak, és napi szinten legalább a híradót megnézzem. Később mindezek természetessé váltak, és azon kaptam magam, hogy a napi hírek nélkül hiányérzetem van, míg végül naponta olvastam cikkeket, mert érdekelni kezdett minden körülöttünk és a nagyvilágban zajló esemény. 

Ma már az autóban munkába menet, sportolás közben néha én is ilyen hanganyagokat hallgatok, és nem indulhat el a nap egy gyors hírportálos betekintés nélkül. Ezzel együtt a korábban kényelmetlen beszélgetéseink hosszú órákba torkollnak, és egy-egy aznapi esemény okot ad arra, hogy vagy nevetve, vagy mérgelődve a telefonhoz nyúljunk, és megosszuk egymással a véleményünket.

Ezen a magatartásomon nem tudok módosítani, így abban biztosak lehettek, hogy a számomra érdekes, vagy megbotránkoztató cikkeket meg fogom veletek osztani.

Pontosan arra szeretném invitálni a fiatal olvasókat, hogy a megosztott cikkeket bátran véleményezzétek, és beszéljük meg, kiben milyen kérdéseket vetettek fel az olvasottak. 

Remélem sokak tudatlanságának pajzsát karcolgatni fogja néhány bejegyzés és hasonló rossz érzés hatására tájékozódnak a nagyvilágban.

Nagyon sok szeretettel várlak benneteket!

https://fiatalszemmel.blogstar.hu/./pages/fiatalszemmel/contents/blog/25119/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?